مطالب و نوشته‌های اخیر | آرشیو

شعر از میثم ریاحی در مجله ی

شعر از میثم ریاحی در مجله ی "وزن دنیا"

شعری از میثم ریاحی مهر ماه 1398 در شماره ی سوم مجله ی "وزن دنیا" (رسانه ی شعر ایران) منتشر شده است . این شماره دارای 276 صفحه و قیمت 40 هزار تومان می باشد .

 

 

شعری از میثم ریاحی در آنتولوژیِ «در گستره‌ی هفتاد»

شعری از میثم ریاحی در آنتولوژیِ «در گستره‌ی هفتاد»

گروهِ سوم: شاعرانی از دهه‌های بعدی که به جای ساده‌نویسی، به دست‌آوردهای شعرِ هفتاد توجه داشتند و هنجارهای به‌دست‌آمده‌ی هفتاد را ادامه دادند و به‌روزرسانی کردند . در این بخش از کتاب، شعر این شاعران را می‌خوانیم: مریم فتحی/ پژمان قانون/ شجاع گل‌ملایری/ لادن جمالی/ نعمت مرادی/ علی‌اصغر عالی‌زاده/ ایمان مؤمنی/ سردار شمس‌آوری/ زبیده‌ی حسینی/ امین احراری/ ابوالفضل نظری/ میثم ریاحی

شعری از میثم ریاحی در مجله

شعری از میثم ریاحی در مجله "غروب"

شعری از میثم ریاحی در صفحه 164 شماره 12 مجله ی غروب که به فرهنگ ، ادب و هنر اختصاص دارد منتشر شده است .

شعری از میثم ریاحی در فصلنامه

شعری از میثم ریاحی در فصلنامه "هفتاد"

محمد آشور - مسعود احمدی - شیوا ارسطویی - سامان بختیاری - عابدین پاپی - فرزین پارسی کیا - ابوالفضل پاشا - منیره ی پنج تنی - علیرضا پنجه یی - امیرحسین تیکنی - محمد جانبازان - محمد جدیری رهنمایی - لادن جمالی - رضا چایچی - نادر چگینی - نرگس دوست - ایمان رحمانی - علی رضا رعیت - میثم ریاحی ...

آثار میثم ریاحی | آرشیو

prev
next

بیوگرافی
بیوگرافی

زندگینامه میثم ریاحی

میثم ریاحی سال 1363 در تهران متولد شده و اهل شهرستان بندرگز در استان گلستان است . خانواده ریاحی وقتی او سه ساله بوده بدلیل فوت پدربزرگ و سرپرستی پدر از برادران و خواهر خود مجبور به مهاجرت به شهر اجدادی شان یعنی بندرگز می شوند . میثم ریاحی در این شهر بزرگ می شود و دوران تحصیل خود را تا انتهای مقطع متوسطه به پایان می برد . او در دوره دبیرستان با عادت به خاطره نویسی روزانه و کم کم  با سرودن شعر کلاسیک متوجه علاقه خود به شعر می شود و با راهنمایی دبیر ادبیات خود به انجمن شعر بندرگز معرفی می گردد .

ریاحی در سال 1382 تحصیلات عالیه خود را در رشته کارشناسی حسابداری پی می گیرد و همزمان با آن بصورت جدی با مطالعه و استفاده از محضر اساتیدی چون علی مسعود هزارجریبی در گرگان به شعر می پردازد . او در همین سال ها حضور بسیار پر رنگی در جلسات و جشنواره های شعر دارد و چندین مقام در  جشنواره های مختلف استانی و کشوری کسب کرده است . از جمله جشنواره های ملی شعر صلح ، طبیعت ، فجر ، کوثر ، دانشجویان کل کشور ، دانشجویان استان مازندران ، جشنواره شاعران شمال کشور با نام " ادبیات نقطه سر مرز " و جشنواره های متنوع حوزه هنری و اداره فرهنگ و ارشاد استان گلستان .

میثم ریاحی در سال 1386نخستین مجموعه شعر خود با نام "ماه، حلقه ی بی انگشت " را توسط انتشارات داستان سرا منتشر می کند که این کتاب مورد توجه منتقدین در نشریات سراسری قرار می گیرد و چهره هایی چون رضا براهنی ، مهرنوش قربانعلی ، منصور خورشیدی ، دکتر بیژن باران ، آرش نصرت اللهی ، علی مسعود هزارجریبی ، رضا حیرانی ، سید حمید شریف نیا ، فرهاد  اکبرزاده ، سهراب رحیمی و سینا علیمحمدی براین کتاب یادداشت ها و نقدهایی می نگارند . در سال 1387 " ماه ، حلقه ی بی انگشت " نامزد دریافت جایزه قیصر امین پور هم می شود .

ریاحی ضمن ریاست دو دوره ی انجمن شعر بندرگز ، در سال های انتهایی دهه ی هشتاد دبیری جشنواره های متعددی را در استان گلستان بر عهده داشته است که مهمترین آنها نخستین دوره جایزه ادبی شمال کشور تحت عنوان "جایزه ادبی دریا" با داوری علی مسعود هزارجریبی ، دکتر مظفر رویایی ، پگاه احمدی ، دکتر سید مهدی موسوی و دکتر سیامک بهرام پرور و همچنین چندین دوره جشنواره های سالانه ی شعر آفتاب بوده است . ایشان در سال 1387 سایت ادبی پیاده رو به آدرس اینترنتی www.piadero.ir را پایه گذاری کردند و این سایت با فعالیت مستمر و با تکیه بر دانش هیئت دبیران خود ، امروزه بعنوان یک مجله ی الکترونیک معتبر در جامعه ی ادبی شناخته می شود . ریاحی سردبیری پیاده رو را بر عهده دارد .

او در این سال ها با نشریات مختلفی همکاری داشته است و شعرها و یادداشت هایی از او در مجله های ادبی ای چون نوشتا ، آزما ، نافه ، پاپریک ، خوانش ، دال ، ارمغان فرهنگی ، مهرنامه ، شبکه ی آفتاب و روزنامه هایی چون اعتماد ، جام جم ، فرهیختگان ، اطلاعات و شرق به چاپ رسیده است .

ریاحی در سال 1388 توسط سازمان ملی جوانان و استانداری گلستان بعنوان جوان نمونه ی فرهنگ و ادب استان معرفی و تقدیر می شود و شعرهایی از او نیر در همین سالها به چهار زبان انگلیسی ، کردی ، عربی و سوئدی ترجمه شده است .  

مجموعه شعر دوم میثم ریاحی توسط انتشارات نگاه و با نام "وقتی صدا را مرتکب شدم " در سال 1393 منتشر شد و شعرهای این مجموعه نیز توسط منتقدینی چون یدالله رویایی ،  عبدالعلی دستغیب ، علی مسعود هزارجریبی ، پگاه احمدی ، عابدین پاپی ، پژمان قانون ، سریا داودی حموله ، سید حمید شریف نیا ، علی جهانگیری ، منصور خورشیدی ، وحیده سیستانی ، افسانه نجومی ، بهنود بهادری ، نعمت مرادی و امیر حسین بریمانی در نشریات سراسری مورد توجه قرار گرفت . چاپ دوم " وقتی صدا را مرتکب شدم" هم اینک در دسترس علاقمندان است .

او در سال 1394 نخستین مجموعه شعر زنده یاد "بهرام اردبیلی" از بنیانگذاران جریان "شعر دیگر" در دهه ی چهل را نیز با نام " رهگذری در خواب پروانه ها " گردآوری نمود و توسط انتشارات بوتیمار منتشر کرد .

شعر ریاحی در چهار آنتولوژی از شعر معاصر ایران با نام های " گزاره های پیوست " ، " شاعران امروز " ، " شعرهای دیگر " و " گستره ی هفتاد" انتخاب و منتشر شده  و در دو آنتولوژی " کلمات بش از آدمی رنج می برند " و " گفتاورد قلم" نیز نقد گردیده است .

میثم ریاحی تاکنون داوری جشنواره های مختلف استانی  چون جشنواره بین المللی شعر فجر ( در مرحله ی استانی ) ، راح  ،  سه دوره تپش های ماندگار ، جایزه ادبی دریا ، هنرمندان استان گلستان و " نام کوچه ما " را به عهده داشته است .